"Bu Haksız Savaş Durdurulmalı"
On Yedi Rus Yazardan Savaş Karşıtı Bildiri

Rus halkı yıllardır yalanlarla besleniyor. Bağımsız haber ve bilgi kaynakları neredeyse tamamen yok edildi. Muhalefet liderleri susturuldu. Devlete bağlı propaganda makinesi tüm gücüyle çalışıyor.

Bu durumda Rus vatandaşlara Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığına dair gerçeği eksiksiz olarak anlatmak son derece önemli. Ukrayna milletinin acısı ve kayıpları; hedef alınan ve öldürülen siviller; Avrupa Kıtası'na ve belki de nükleer tehdidi göz önüne alındığında bütün insanlığa yöneltilen tehdit anlatılmalı.

Rusça konuşanlar bu bilhassa sizin için çok önemli. Lütfen elinizdeki tüm iletişim araçlarını, telefonlarınızı, mesaj uygulamalarınızı, e-maillerinizi kullanın.

Tanıdığınız ve tanımadığınız insanlara ulaşıp gerçeği anlatın. Vladimir Putin kör ve sağır olabilir ama aynı dili konuştuğunuz Ruslar size kulak verebilir. Bu haksız savaş durdurulmalı.


Svetlana Aleksiyeviç; Vladimir Sorokin; Lyudmila Ulitskaya, Dimitri Glukhovski; Viktor Şenderoviç; Maria Stepanova; Alexander İliçevski; Mihail Şişkin; Maksim Osipov; Sergey Lebedev; Liza Aleksandrova-Zorina; Sasa Filipenko; Alisa Ganieva; Viktar Martinoviç; Aleksandr Genis; Lev Rubinstein; Boris Akunin.


Çeviren: Barış Özkul